Susanna

Dagsutflykt.
Då har vi besökt Bonäs bär för 3:dje året i rad! Första gången vi besökte stället skulle lilla Avicii fylla 1 år samma höst, nu var han där och plockade jordgubbar helt själv.
Älskar verkligen att skapa nya traditioner tillsammans med mina barn. Att åka och plocka jordgubbar har nu blivit en sommar tradition som alla ser fram emot och längtar efter hela vintern.💗
Har ni några sommar traditioner?
 
 
 
 
Gubbarna var stora och fina och sakade himelskt!
 
 
Alfa somnade i bilen och var lite trött när vi anlände.
 
 
 
Avicii plockade jätteflitigt och var så mån om sin lilla hink fylld med jordgubbar. Han lade även upp den på vågen alldeles själv efteråt😍
 
 
 
 
 
 
Alfas första jordgubbe. Han var inte helt säker på konsistensen, men när han väl blev bekant med den smakade det nog gott även enligt honom.
 
 
 
 
 
 
 
Kul är ju att dom även har får och höns på gården! Blir en perfekt liten utflykt och upplevelse för barnen. Vi fick även mata dem lite och fåren var så söta och snälla att alla barnen vågade klappa dem!
 
Alfas sitt stil i vagnen alltså!😂 Han sitter alltid såhär, samma position som i magen. Han brukar även somna i den här stilen och han verkar trivas bäst så!
 
Vi plockade samanlagt 12 kilo jordgubbar idag! Nu finns det både att baka och äta som dom är.
Om någon har ett superbra recept på pavlova tårta tar jag gärna emot. Jag har inte riktigt lyckats få till marängen ännu.
 
Jag rekommenderar varmt Bonäs bär ute i Tenala. Jättefin plats och super trevliga människor!
Perfekt för en liten dagsutflykt tillsammans med familjen och dom säljer även glass och annat smått på plats så man kan sätta sig och ta en fika efter plockningen medans barnen kikar på fåren.💗
 
Nu tar vi kväll.
Kram//Sanna
 
Sofie

Tips för att få marängerna bra är att vispa exakt 7 minuter och gärna över vattenbad...såg det i en recepttidning och sen jag började med det så blir det perfekt varje gång :) Ha en fin sommar!

Svar: men ett sådant bra tips, ska definitivt pröva!! Tack så jättemycket! :)
Susanna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress