Prestationsångest.
Lilla A har ju fått snuva. Vilket resulterar i att han sväljer väldigt mycket luft då han äter som gör att det blir väldigt mycket knip i magen. Han kräktes även för första gången igår vid hela tre tillfällen vilket han aldrig gjort tidigare, han är ingen "blurp bebis".
Före jag skulle gå och lägga mig i förregår....Måndags kväll googlade jag lite om snoriga 1-månaders bebisar. Det borde jag inte ha gjort.
Hade helt glömt bort det där med rs-virus, och det sissta jag läste före jag skulle försöka sova var om en liten bebis som dog 2 månader gammal pga rs-virus.
Det blev en sömlös natt.
Jag hoppas det lättar idag för vår lilla A, gårdagen var mest bara skrikig. Hafft fullt upp med att se till att Leevi tvättar och desinfierar händerna stup i kvarten före han tar i saker, speciellt i köket och bärde runt på lillen nonstop.
 
 
 
På eftermiddagen kom Lilja hem från skolan och vi skulle öva lite tillsammans inför hennes matematikprov som äger rum idag. Det slutade dock i tårar för att hon har så svårt i just matematiken och jag är heller ingen expert på att hjälpa. Fick ju just och just godkänt i matten själv i skolan.
Jag känner att jag lätt kan bli så himla stressad över barnens skolgång och när dom känner att dom inte förstår någonting.
Vem är det som har kommit på att du ska förstå och klara av X-antal saker just precis i 9-års åldern? och tänka precis på samma sätt som alla andra? Finns miljoner sätt att lära sig på, men bara ett sätt som vi använder och klassas som "rätt"och som förväntas att alla skall gå efter. Knäppt med tanke på att det finns biljoner människor och vi alla är olika.
Känner även grym prestationsångest som flerbarnsmamma att barnen måste klara sig i skolan.......
Om man har ett barn, och det går lite dåligt i skolan är detta endå helt okej, men genast om man har fler....mer än 3 barn och fler än EN av dom kämpar med något ämne i skolan, så då har du ögonen i nacken och det tas för givet att du som förälder har för fullt upp för att hinna med och hjälpa dina barn och skolan ordentligt.
Jag har fått det påståendet tidigare, "om jag har för lite tid för barnen"?
Jag har alltid tid för mina barn!
Känner att jag och mina barn alltid måste prestera lite bättre bara för att vi är så många i vår familj, att vi alltid granskas lite nogrannare än alla andra. Om något eller någon misslyckas är det som att det redan förväntades utav oss, till skillnad från allt bra vi gör eller åstadkommer, så talas det inte alls om det, eller så vänds det också till något negativt tillsisst.
Fördomar och vad de kan ställa till med alltså?!
 
 
 
Igår kom jag varken iväg till gymmet eller ens ut på en powerwalk tack vare att det ej dög med någon annas famn än min för lille A, detta gör nog att tankarna snurrar extra mycket. Idag tänkte jag försöka få till bådadera!
Vi håller tummarna för Lilja och matteprovet idag, och pekar fingret mot alla fördomar kring stora familjer!
we are perfect with all our imperfections!💖
Puss//Sanna
Misstaget som blev Halloween hit!
Hur gick bastukvällen då? Jo`rå..... det som man tänkte sig skulle bli en kväll av lyx med hårfärgning och vackra skönhets-treatments slutade med att ungarna hade bajs-marathon precis när vi höll på att färga min utväxt samt att jag av ett misstag blev Halloweens största hit vad gäller creepy faces!
Tänkte ordagrant kissa på mig när jag såg mig själv i spegeln efter att ha lagt på min återfuktande ansiktsmask och insåg att jag nu var en exakt kopia av Michael Myers från Halloween-filmerna!
Ja, alltså.....det blev bara så förbannat knäppt och allt annat än beautyfying haha......
men roligt hade vi......frankenstein och jag!😂
Den som vill ha den allra bästa Halloween-kostymen hittar den alltså på Tokmanni för endast 4.99e, släng bara på en svart collegetröjja och ställ dig utanför någons köksfönster så är Halloween komplett!👌
 
 
 
Det mest fantastiska under helgen var endå att lilla A sovde hela natten från Lördag till Söndag utan ett minska skrik! Han vaknade bara för att äta och sussade sedan sött i egen säng ända fram till kvart över 8 då han ville komma över till våran säng för att sedan mysa lite till💗
Under förmiddagen var han sedan på strålande humör och lade även av sitt första riktiga smile!😍
Just en månad gammal och första leendet..........Mega-mamma-lycka hade vi här!
 
 
Nu har vi ny vecka igen och vi börjar den med att Leevi är hemma från skolan pga förkylning och lite feber. Har även ändrat om i Auroras dagis schema så hon är också hemma Måndag/Tisdag för att få en lite mjukare start på veckan för mig och bebbe. Hoppas bara att förkyningen hålls kort och att ingen annan smittas.
Ha en superfin Måndag alla söta!
// Sanna.
Lördagsplaner.
Här har vi sovit lite bättre inatt. Lilla A sovde först en stund i egen säng men efter första amningen beslöt jag mig för att ta honom på armen och så sov vi sedan resten av natten, tillsammans i min och mannens säng. Hade staplat upp en mur med kuddar mellan mig och mannen så vi hade vårt egna lilla "babynest" jag och lillis haha....
Sovandet kunde heller inte ha kommit i bättre tidpunkt! Jag har nämligen bestämt träff med min goda vän Mimso idag. Tillsammans ska vi köra lite spa-treatment med hårinpackning, lite ansiktsmask samt bastu, känner verkligen att det är sååå välbehövligt!
Hon ska även hjälpa mig att färga håret (noup, har inte fått det gjort ännu) sen ikväll blir det troligtvis en skräckis med något gott till. Funderar på att se filmen "Hereditary", någon som har sett den?
Själv är jag inte så värst förtjust i skräckisar längre.......har blivit en sån jäkla mes på äldre dar samt att jag har en förskräckligt livlig fantasi! Men jag vet att både mannen och Mimso röstar för denna film så är automatiskt i underläge😄
 
 
 
Jag hoppas på en svinmysig...........tjejkväll?...................................... nä usch vad detdär lät fjolligt! 😆
Jag kör om!
Jag hoppas på en grym bastukväll....... fullt ös medvetslös!
Hell yeah.
Rock.
 
Sådär!
 
 
Puss//sanna💗