Effektiv benträning utan vikter!
Måndag är här och jag har fortfarande Aurora hemma, om jag skall vara riktigt ärlig tror jag vi njuter av det lika mycket båda två!
Tänkte jag skulle höra av mig senast imorgon och fråga hur det ser ut med magsjukan på dagis, om det är många som insjuknat eller ser det ut som att smittan har avtagit, annars tror jag bestämt att hon får gå i slutet av veckan som vanligt.
Här hemma har vi njutit av långsamma mornar, hjälpts åt med hemmasysslor, målat, lekt på mattan i barnrummet (har på äldre dagar hittat tillbaka till att sätta mig ner och leka! fantastiskt hur avstressande det kan vara!) och mellan varvet kollat på lite film.
Där emellan går mina tanker till morgondagen, imorgon hoppas jag att vi får besked angående namnet på liten.
Frågan är, vad gör jag om svaret inte blir det jag vill höra?!
Jag tror, hoppas och vill ju att vi ska få grönt ljus, namnet är fint, unikt och under några omständigheter inte fult eller kränkande på något sätt! Varför skulle han inte få heta så?
Men sen igen så lever vi i krångliga Finland där "thinking out of the box" kanske inte är det mest omtyckta och jag fruktar för alla slipsnissars åsikter där i Huvudstaden som ska få bestämma om mitt barns namn skall få gå igenom eller inte.
Well, well....tänker iallafall inte ge upp så lätt och först och främst är det bara till att vänta och se vad morgondagen utvisar.
 
Som lovat så hade jag tänkt dela med mig av några effektiva övningar du kan göra hemma. Jag älskar ju att träna ben, och följande övningar är utan att ljuga de mest effektivaste jag gjort.......någonsinn!
Jag måste varnar er, om ni utför denna benträning finns det viss risk för att toalettbesöken kan bli aningen utmanande den kommande veckan. Träningen slår verkligen ut nervsystemet totalt så kör lugnt i början!
Inlägget jag länkar till HÄÄÄÄÄR är från min förra blogg.
Inga som hellst redskap behövs alltså utan träningen utförs endast med din egen kroppsvikt, inlägget visar ju endast träningen i bilder och text och jag ber tusen gånger om ursäkt för frisyren och den allmänna stylingen i inlägget hahhaa (ni minns detdär med blomning när man är 30+😂) anyway, jag tänkte jag skulle filma hela träningen då jag gör den imorgon och lägger upp senast på Torsdag!
Så om det är något som är oklart, fråga eller så väntar ni på video i slutet av veckan!
Super-effektiv benträning alltså och en utav mina alla tiders favoriter då det kommer till hemmaträning samt träna utan vikter!💗
Önskar er alla en super bra start på veckan!
//Sanna
Vi håller tummarna inför namn-nämndens möte inkommande vecka.
Vi har några nätter med mindre sömn bakom oss igen. Lillen har nämligen hittat sina händer här på snenare tid....det snuttas och sugs och smaskas på de små knytnävarna och jag hajjar liksom inte vad det är han är ute efter, för till sisst blir han typ förbannad över att något inte går som han vill 😅.
Beteendet är exakt som under tandsprickning men vägrar gå med på att det skulle vara frågan om det redan (speciellt då han redan biter mig med blanka tandköttet ibland och det gör tillräckligt ont det med!)
Hans sömn är också den påverkad och något är det som bråkar just nu under denna period!
Inatt prövade jag att sätta små handskar på honom för att undvika bråkandet med sina egna händer men endå var det mycket gnäll inatt.
 
 
Imorgon har vi Måndag och ny vecka igen. De fina herrarna i Helsingfors (Namn-nämnden) har ju möte den 11, alltså på Tisdag och vi hoppas på att få veta om vårat namn gått igenom eller ej redan samma dag. Lillens gudfar är påväg redan på Onsdag från Österbotten och har ju endel annat att förbereda också inför dopet som vi hoppas på att vi kan ha för vår son nästa Lördag.
Allt blev liksom upp och ner när planerna helt gick i stöpet för vårat dop. Min mor skulle baka smörgåstårta och hade tagit ledigt från jobbet denna Fredag, vilket många andra släktingar också hade gjort för att kunna stanna lite längre här hos oss. Även dopkort från Sverige anlände redan, med namn och dopdatum klappat och klart.
Nu jobbar ju alla kommande veckan fullt ut och jag får lov att baka allting själv. Som tur är, är jag en riktigt hejjare på att baka tårtor samt att vi har ett väldigt litet och intimt dop med få gäster.
Har panlerat på att dekorera bakverken med symboler för lillens namn så är faktiskt rätt "pippi" på att få ställa i ordning!
 
Det var även någon som önskade flera övningar man kan göra hemma så kommer försöka publicera några fler YouTube länkar också. Videos med bra hemmaträningar som du garanterat får resultat av och som dels är korta och roliga att göra.
 
Men låt oss alla nu hålla tummarna för att våran lilla ska kunna få döpas inkommande helg. Har varit en helt otrolig nervpirrande tid detta, denna ovisshet för om vi ska få  döpa vår lille son till namnet vi valt för honom eller ej. Blev även lite lessen då prästen föreslog att vi skulle döpa honom till ett annat namn på själva dopet, och sedan vänta med registreringen tills det byråkratiska ordnat upp sig?!
Kan något kännas mer fel liksom?!!
 
//Sanna
Godmorgon Lördag!
Vi började Lördagsmorgonen med ett raseriutbrott vid frukostbordet då jag lagat för lite smörgåsar till 10-åringen och en banan verkligen inte gick för sig att kompensera med!
Hohhoojaja säger jag bara, är det nu hormonerna börjar sätta in eller? Känner mig som mamma inte riktigt redo för det än, har ju fullt upp med att hålla mina egna hormoner i styr liksom😆 "forever tonnåring" eller något liknande för fullvuxen, det blir man ju aldrig!
 
Idag är det äntligen dags för lite uppdatering av denna mamma! Ni vet, man har varit gravid i 40 veckor, en förlossning och sedan de första mest intensivaste månaderna med en ny liten krabat man ska lära sig känna.
Nu har jag kommit till det skedet att det är dags att "fräscha upp" sig lite.
Min vän Mimso kommer till oss idag och tillsammans skall vi ta oss ann mitt hår inför dopet nästa vecka!
Som alltid när man skall fixa håret så flyger ju tankarna hit och dit...... har varit blond större delen av mitt "vuxna" liv även fasst jag är mörk egentligen (tror jag...kommer ej ihåg längre) förutom ett undantag när jag väntade Aurora och av någon underlig anledning ville vara brunett (hormoner igen?)
Det varade trots allt inte länge och så var jag tillbaka till mitt ljushuve igen haha....
yepps, här är jag med mitt glada gäng för en sådär 4 år sen! Jag med kort och brunt hår och bra om Leevi hade 4 tänder i munnen ens hahhaa😍
 
Ibland värker det i mig att vara brunett igen, ni vet....man ser en film där huvudrollen är en klok snygg brunett med värsta svallet dessutom och du vill bara vara likadan, men faktum är att du är lika dum som du ser ut, och vore du inte blond så har du INGET att skylla på, då du tex alltid parkerar för långt från automaten i parkeringshuset och måste praktiskt taget hänga ut från bilrutan för att nå knappen! (yepp jag pratar om migsjälv och detta är sååå jag varje gång! Hatar verkligen parkeringshus!)
 
Knepigt sånthär.
Hur som haver så ser jag fram emot denna Lördag med bästa sällskapet, alltid roligt med "tjejkväll" och lite "mäm-gläm"!
Vi blev ju så jädrans tjusiga sisst med!
 
 
Vad är det annars med ålder....... vissa blommar ju inte förens tidigast 30-35+ 😆
Alla ni tjusiga tjugisar där ute.......the best is yet to come!💖
 
Kram//Sanna