Susanna

Finland stänger ner.....
Plötsligt så händer det, evenemang ställs in, inhiberas, större och mindre evenemamg, som manifestationen för att behålla Raseborgs sjukhus, barnloppisar, fotbollsträningar, stafettkarnevalen och ishockey vm...........ISHOCKEY-VM??!
Finland stänger sakta mak ner och blir tyst.
 
Idag fullständigt exploderade sociala medier, precis varenda post har något med covid-19 å göra,
tvätta händerna, nys i armvecket, stanna hemma.
Även på wilma kom det idag meddelande om att man skall stanna hemma FÖR MINSTA LILLA FÖRKYLNINGS SYMPTOM!
Tyvärr så tror jag endå att vi finländare är för svaga på att stanna hemma för endast lite snuva. Alla tjatar om det, men få som verkligen gör sitt yttersta.
Sånt är livet tyvärr.
 
Nu är min stora fråga bara VARFÖR INTE SKOLOR OCH DAGISAR STÄNGS SNARAST I EN TID FRAMÖVER?
Varför ska vi vänta tills det bryter ut och det redan är försent?
 
Javisst, covid-19 är inte direkt farligt för normalt friska barn, men dessa barn kan ha syskon och/ eller föräldrar hemma med nedsatt immunförsvar eller lida av någon form av grundsjukdom som tex astma.
Om minsiteriet går ut med att alla evenemang skall inhiberas och ber finska folket att undvika onödig kontakt i form av hobbys mm så varför inte också stänga skolor och dagis där det faktiskt rörs många människor dagligen och bakterier flödar?
 
Jag tror att många andra såväl som som jag vill, tror, ber att ministeriet snart skall bedömma läget gällande skolor och dagis AND TAKE ACTION!
 
Som sagt så vet ju alla hur vi på bästa sätt kan motarbeta detta( åter en gång god handhygien!!!), och frågan är ju heller inte att korona viruset kommer och svepar med oss alla, det handlar främst om att vi måste BROMSA VIRUSETS FRAMFART!
 
Vi vill inte att vi utsätts för samma hysteri som i Italien, där läkare och vårdare inte vill räcka till längre och sjukhusen svämmar över med folk. Våra sjukhus och dess personal är redan överbelastade med vanlig säsonginfluensa samt RS-virus patienter. Börjar även covid-19 sprida sig som en löpeld finns det snart inga lediga sängar kvar, personalen räcker inte till och till slut måste man dra lott om vem som ska få använda respirator då även redskap och instrument tar slut.
DETTA MÅSTE VI SE TILL ATT INTE HÄNDER!
 
Även fast du inte ligger i riskgruppen för covid-19 så kan ditt barn insjukna i RS-virus, eller en kraftig magsjuka och behöva sjukhusvård! Om läget då är kaotiskt kan det gott och väl vara att ditt barn blir utan vård för att det helt enkelt inte finns tillräckligt med tid eller personal.
Kort sagt alltså, OM LÄGET SPÅRAR UR ÄR VI ALLA LIKA UTSATTA!
 
Även gymmen i Raseborg ( och andra orter) borde ta en funderare, viruset kan leva upp till 9 timmar på ytor så som hantlar, kettelbells och konditions maskiner.
Förutom dagis och skolor så är ju just gymmet en verklig festplats för bakterier att löpa amok och en plats där det även samlas mycket folk på en och samma gång.
 
Som sagt så är detta allas vårt ansvar!
TAKE ACTION!
 
Vi kan vell för sjutton visa världen att vi finnländare tar sannerligen detta på allvar och bryr oss om varandra och våra medborgare?!
I grund och botten så är det VI som kan bromsa viruset!
DU och JAG!
 
I övrigt så rekommenderar jag er alla att inta någon form av c-vitmain, d-vitamin, zink och magnesium. Även en HULK-smoothie om dagen boostar ditt immunförsvar och håller även humöret uppe!
 
Jag fasar för att vi bara sett toppen på isberget ännu, men genom att jobba tillsammans för en bättre, säkrare och tryggare värld kan vi uppnå mirakel!🙏
 
 
Hang in there!💗
//Sanna
 
Sweden

Sverige har 650 smittande, och har ännu skolor öppna men stängt ner alla evenemang..
Folk bunkrar mat här så wc papper, pasta, ris, bröd, mjöl, koncerner är slut. Vårt vård nummer blir så ner ringt så de krascha helt.
Folk har hamstrat handsprit så sjukvården står utan.
De försöker även sälja denna handsprit för 1000kr när den kostar 69 normalt.

Det är totalt kaos... och alla verket precis glömma att även om många är och har varit sjuka i Italien och kina så fortgår samhällena folk får fortfarande handla mat, dem är på jobb osv.. det är helt sjuk vilken panik det blivit i Sverige

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress