Jobbar själv på sjukhuset och blir lite förundrad över vad jag läser. Patienterna klagar väldigt sällan på maten ( soppan eller gröten kan ibland vara för saltig eller inte alls saltad) men i övrigt prisas den nog. Som personal händer det ju att jag äter 1-2 ggr/vecka om jag inte tagit med egen mat och är ofta positivt överraskad. Vågar ju inte nu säga att dagis och skolor serveras samma sak men blir ju nog lite och fundera. Inte kul vad du beskriver och dessutom om ni är många som upplever samma. Hoppas det utreds.
Dehä är bara en allmän kommentar om dagismaten, jobbar inom branchen och har som vuxen själv ätit tidigare av dagismaten (inte mat från de platser som du nämner i ditt inlägg utan jobbar i en annan kommun) och reagerat med magen med bland annat uppsvälldhet, gaser och lös mage. Då jag åt av maten var jag snabbt hungrig igen efter att jag ätit av maten. Åt då ett ordentligt morgonmål hemma och sedan ett mellanmål ca 2-3 timmar före lunchen. Åt igen ett mellanmål kring 2 och då var jag igen hungrig. Eftersom jag tränar märkte jag snabbt att jag inte blir mätt på dagismaten och inte orkar och började fundera på vilken näring jag får i mig från maten och konstaterade att de inte räcker till. Alla dagar fick vi inte heller tillräckligt med mat ifall flera barn ville få till. Konstaterade att dehär går inte ihop för mig och jag började som flera andra i personalen ha egen mat med. Mest för att jag ska veta vad jag äter och för att orka bättre. Tog inte länge före jag märkte skillnaden. Antar ändå att man kan fundera på hur det ligger till med näringsämnena i den mat barnen, de äldre och de sjuka får. Finns de tillräckligt av dem och hur mycket halv fabrikat serveras? Blir de mätta på maten och är den hälsosam med tanke på barnen som växer och är aktiva under en dagis och skoldag?
Hej. Jag äter i medeltal fyra dagar i veckan i sjukhusets matsal och tycker maten är bra. Jag vet dessutom att det är samma mat som skickas till Österby skola (för jag har kollat med kökspersonalen). Idag var det köttgryta. Patienterna jag har hört har för det mesta varit mycket nöjda med maten. Senast var det en äldre man som förflyttats från Mejlans till Raseborgs sjukhus. Han sade att skillnaden var som dag och natt, till Raseborgs fördel. Men inte tycker jag du trampar någon på tårna. Någonstans brister det tydligen, vilket i och för sej är väldigt märkligt. Hur som helst har jag alltid varit starkt av den åsikten att skolmat ska tillverkas på plats och ställe (inget centralkök). Vi får hoppas att barnen får återgå till sin vanliga skolmat så fort som möjligt!
Så det är inte bara jag som undrar..? Här har vi en kille som man alltid fått tjata lite på för att få honom att äta tillräckligt. Men nu under den här hösten är han jättehungrig när han kommer från skolan och äter allt som bjuds. Man frågar sig hurdant näringsvärdet är i maten dom får till skolan..? Pruttar mycket gör han också.
Och nu när du nämner immunförsvaret i detta sammanhang, så har han ju faktiskt varit lite halv-krasslig redan ganska länge.
Hoppas renoveringen blir snabbt klar och barnen igen får äta den jättegoda skolmaten dom älskar!
4