Susanna

Lillis en vecka,mammakroppen, Lionels födelsedag och intervju med Etelä Uusimaa.
Vårat lilla underverk blir hela 1 vecka idag. Det är nu tiden börjar springa iväg. Det har varit en minst sagt intesiv vecka, även fasst jag endast boat mig här innomhus och fullt fokucerat på bebis och hans mat och sovtider.
Lionel hade ju födelsedag igår, killen blev hela 7 år gammal, så igår vart det ingen sovmorgon utan jag steg upp för att igen för andra gången denna vecka förbereda födelsedagsbricka 😍 även lillis var med, han vaknar så lätt direkt kroppsvärmen från mig avlägsnar sig från sängen.
Mina morföräldrar är fortfarande i Finland så dom var självklart över på lite kalasfika också.
 
 
 
 
 
 
Våran lilla guldklimp har varit så snäll och fin denna första vecka utanför magen. Han följer samma rutin som när han ännu befann sig på insidan, dvs sover som en stock hela förmiddagen/dagen, socialiserar sig lite på kvälls-sidan för att sedan ta matmarathon från och med klockan 23.00 och frammåt. Jag sov ju nästan ingenting den sissta delen av graviditeten eftersom att han var så vild inne i magen, samma gäller fortfarande. Visserligen hinner jag ju sköta hushållet och grejja med de andra älsklingarna bättre på dagarna såhär men nätterna känns aningen tunga ibland med bara ca 30-45 minuter sömn åt gången.
Ett undantag hade vi här för någon natt sedan, när gubben faktiskt sov nästan hela 3 timmar på raken.......lever fortfarande på det haha.
Lite magont kvällstid har vi hafft också. Bebisbajset håller precis på att övergå från det svarta-grågrumliga till det tjocka gula vilket ju alltså betyder att mjölken kommit bra igång och att matsmältningsystemet på lillis fungerar och han får ordentligt med mat💖
 
(Så mycket kärlek!💖)
 
Jag för min del stressar inte ett dugg över mammakroppen, längtar inte alls efter gymmet i denna stund och äter ALLT som kommer i min väg haha😄 kände en sån otrolig varghunger där då mjölken steg och jag åt mängder med smörgåsar, mat, samt en hel del fikabröd i och med att mina morföräldrar varit nästan dagligen på kaffe hemma hos oss. Min vikt har minskat med ca 5 kg sedan förlossningen och svullnaden gått ner stegvis dag för dag.Samma som med allt annat, jag tror inte på något "quick-fix"  här heller och saker och ting måste få ta sin tid, så även kroppen efter en förlossning!
Det jag dock har lidit av är en extrem huvudvärk nästan hela veckan. Behövde påminna mig själv om hur mycket vätska det allvarligt tar när man ammar och fasstän jag dricker mycket vatten fick jag se till att hälla i mig ÄNNU mer! NU dricker jag två stora shakes (gymflaskor) med vatten alltd före jag ammar, en under själva amningen och försöker ännu att dricka åtminnstone en halv direkt efter!
Ibland  mår jag nästan lite illa av allt vatten, men ser jag inte till att få i mig massor slår huvudvärken till direkt!
Kommer skriva inlägget angående förutsättningar inför en lyckad amning här under helgen, samt andra delen av min förlossningsberättelse i början av nästa vecka!
Jag kommer bla.a lägga upp vad som är bra att införskaffa innan bebis kommer för att underlätta att amningen får en god start, samt mina absoluta måste-ha-grejs då jag ammar. Lite om näring,vätskeintag och napp eller inte,samt hur du vet att din bebis får i sig tillräckligt med mat kommer jag att ta upp också. Ett inlägg som jag verkligen vill sätta ner ordentligt med tid på och som känns otroligt viktigt för mig att skriva så i väntan på det!
 
 
 Det som kommer hända först här nu och som ni inte heller får missa är att jag och lillis kommer medverka på ett litet hörn i en större intervju i tidningen Etelä Uusimaa imorgon!
Vi var ju som sagt de första som fick äran att testa på "barnmorskan på fältet" och detta är ju även något som inte är sagt att få fortsätta, utan är endast på prov fram till jul, alltså att det skickas ut en barnmorska med ambulans som möter upp föderskan på vägen så som det var i mitt fall.
Jag blev uppringd av en reporter som gör en större grej angende detta koncept i Lördagens tidning och hon ville höra min åsikt om hela upplevelsen!
Min åsikt är ju självklart att detta måste få fortsätta och hur många har inte fött i ambulansen längs med landsvägen under bara det senase året? Ambulansvårdarna har ju heller ingen direkt utbildning i just förlossningar och vad jag vet kommer det heller inte att tillsättas i deras utbildning. Så om en sådan här chans finns att en barnmorska alltid skickas ut om det är frågan om en föderska som ringer ambulans vill jag verkligen vara med å påverka dess chanser för konceptet att få fortsätta!
Det kändes jätteskönt att höra att en barnmorska kommer med i ambulansen tillsammans med mig och samma barnmorska hade vi sedan under hela förlossningen. Tryggt och bra och alla som hamnar åka ambulans i mer eller mindre brådska borde få ha tillgång till samma trygghet!
 
Så, missa inte detta i Etelä Uusimaa i morgondagens tidning! Är ej säker på om det kommer en webb-version också, men om jag hittar någon länkar jag självklart även till den! Viktigt med mycket bra feedback så att detta får fortsätta även efter jul!
 
 
 
 
 
Cecilia

Ser fram emot inlägget om amning! Och grattis till lillisen 😍

Svar: Å så roligt att höra 😌 hoppas jag får det smidigt skrivet 😁 å tack så mycket för grattisarna! 😍
Fitspiration By Sanna

Ny läsare

Super kiva inlägg och roligt med fakta då många läsare säkert också saknar egna barn. Lärorikt, ser framemot nya inlägg. Grattis till hela familjen, du verkar vara en underbar mamma.

Svar: Oj så fin kommentar, tack så mycket! 😍
Fitspiration By Sanna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress