Susanna

De 3 onödigaste bebisprylarna.
Imorse åkte jag och tränade tillsammans med bebis, det var en tid sedan och pysen har växt sen dess. Inte lika smidig att ha å göra med längre, han är liksom i det stadiet nu att han vill så jäkla mycket men är ju totalt omförmögen att röra sig kontrollerat.......vilket ju kan leda till ett och annat frustrationsutbrott.
Som tur så var det många trevliga typer som gymmade idag, gick liksom spontant fram och gav min lillkille nappen mitt under mitt tyngsta set.
Mera sånt tack, det är ju aldrig fel att vara snäll💗
 
Hur många är det av mina läsare som är gravida eller just fått baby föresten?? Frågar enbart av nyfikenhet😍
Som gravid blir man ju ibland helt lost över vad man verkligen behöver till en nyfödd, nätet svämmar över med grejjs till den lilla och du kan köpa allt och lite till till bebisen i magen.
Bara för skojjs skull har jag gjort upp en lista på totalt onödiga saker att lägga pengar på enligt mig till ett spädbarn. Efter mina 5 graviditeter har jag blivit smidigare med vad som behöver inföskaffas och vad man klarar sig utan i den materiella världen och tänkte dela med mig av mina erfarenheter med er!
 
1. Skötbord.
Ja, jag börjar rätt radikalt, men faktum är att ett skötbord är det onödigaste som finns! Jag menar en hel möbel med skåp och hyllor bara för att byta en blöjja?
Faktum är att jag aldrig har ägt ett skötbord. Istället har jag bytt blöjja på tex tvättmaskinen, funkar hur bra som hellst, annars är ju sängen eller ett helt vanligt bord ett utmärkt alternativ. Själva underlägget kan du bra införskaffa, annars funkar även en handduk👌
 
2. Babygym.
Detta har jag ägt en gång i tiden men kom ganska snabbt fram till att det var, och är en rätt så onödig grej. för att inta tala om att babygymmet också tar en hel del utrymme på golvet och så allt damm och smuts det samlar på sig. Babyn nöjjer sig i ett babygym en så otroligt liten tid före det är dags att börja försöka ta sig frammåt och utforska andra saker. Ibland är det som att bebisar utvecklar något sorts sjätte sinne för att snabbt snappa upp vilka saker som är menat för dom och så tröttnar dom på dem nästan direkt.
Här kör vi med filt på golvet och leksak. Han nöjjer sig fint med att snurra runt och riva av sig strumporna stup i kvartten ( och hur faschinerande ett par fötter kan vara alltså?!😍)
 
3. Spelande mobil ovanför sängen.
Alltså vaaaaad är detta?? Sängen är till för att man ska sova. En plats där man varvar ner, finna lugn och sedan sover sött. Varför skall man vrida upp en grej som snurrar lyser och låter när det är dags å sova?
Någon som vill hjälpa mig förstå?
 
Dessa tre grejjer är något nästan alla förväntar sig att skall införskaffas när en bebis flyttar in i huset, men som i grund och botten är helt onödiga och som man klarar sig utan hur bra som hellst. Inte förenklar dom vardagen särskillt mycket heller.
Försök istället lära dig att byta blöjja där du befinner dig så har du enklare att hantera en megashaize-situation om du råkar vara på språng. Lek med din bebis på en filt på golvet, sjung visor och gör ansiktsuttryck och när det kommer till att försöka få in sovrutiner till den lilla, lär från början att i sängen sover man, inte leker.
 
Sen har vi några exempel som jag aldrig har prövat. Tänkte om någon utav er har erfarenheter av dem och ville dela med er?
Hur är det med tex,
 
1. Kolikgunga?
Dom som kostar från 80 euro och uppåt. Gungor som spelar fågelkvitter och gungar runt och fram och tillbaka i 3 olika hastigheter............ värt det? Funkar det?  Eller kan du lika gärna guppa på pilatesbollen och vissla som jag gjorde?
 
2. Andningslarm.
Alltså ett larm som går att sätta i madrassen (eller är det madrassen som är själva andingslarmet?) och som alarmerar om din baby inte dragit ett andetag på x-minut?
Personligen skulle detta totalt freak me out och skulle nog ha svårt för att koppla av.
Någon som testat?
 
 
 
Tillsisst en grej som jag köpte för första gången denna gången till busfröt mitt och blev väldigt positivt överraskad, nämligen ett "babynest".
Våran lillis har sovit i sitt babynest ända sedan vi kom hem från bb och jag har tyckt väldigt mycket om det! Gör ju sovandet så mycket enklare också om du vill åka iväg någonstanns när du bara kan ta nestet med dig. Du kan ha det i vagnen eller i din säng och gör det ju mycket säkrare att samsova om ni väljer det eftersom nestet har höga kanter runtom.
Detta rekommenderar jag varmt💗
Vi busar vidare i snöovädret😍 Hoppas någon kanske blev aningen säkrare i frågan om vad du bör och icke investera i till din bebis.
//Sanna
Anonym

Kolikgunga funkade faktiskt rätt bra till mitt kolikbarn..som inte heller gillade att vara i bärsjal..men hade turen att hitta en gunga på loppis, för +80€ skulle gungturerna inte varit värda 🙂

Anonym

Kolikgunga funkade faktiskt rätt bra till mitt kolikbarn..som inte heller gillade att vara i bärsjal..men hade turen att hitta en gunga på loppis, för +80€ skulle gungturerna inte varit värda 🙂

Svar: Ja, dom nya kostar ju en förmögenhet har jag märkt 😩 men bra att det tycks fungera!😊
Susanna Mäkelä

Christina

Tack för inlägget, vi väntar vårt första barn, beräknat i maj. Klart man funderar massor på vad som behövs och inte. Här blir det inget skötbord eftersom det inte ryms, istället en skötbädd på bänken i grovköket. Babynästet köpte jag av en arbetskompis och det hoppas jag blir flitigt använt. Speciellt när vi också har hund så att jag vet var jag har lillen och hunden. 😁 Någon babysitter blir det inte, köpte istället för en billig peng ett newbornset till stokkestolen. Så får babyn hänga med i vardagen på en lite högre höjd. 😊

Svar: Ja domdär newbornsetten har jag sett... ser verkligen nice ut när babyn kommer lite högre upp! Du får uppdatera om det var bra och höll förväntningarna!😁
Susanna Mäkelä

Anonym

Här är en Ekenäs läsare med en 3 månaders tös. 😊

Svar: Vad kul, så mysigt😍
Susanna Mäkelä

Anonym

Hej! Jag fundera, eftersom du har mycket info o erfarenhet inom ämnet, skulle du kunna skriva vad du tycker är absolut ett måste att skaffa (om sådant finns?) sen va som är nödvändigt att skaffa? Så att de sku bli liksom som en trappa, dehä behövs, kan vara nödvändigt o behövs inte som du lista här :)

Svar: Hellou! Vet du att jag tänkte faktiskt på det! Kom ju på att jag glömde nämna några saker som kan vara värt och sätta en tanke på och nu blev det konstaterat, super!👌🏻😍 lovar ett sånt inlägg inom kort ❤️
Susanna Mäkelä

Sallu

Jag e preggo. 🙋‍♀️ Alltså e så kluven om man ska ha skötbord, kanske int. Varifrån e ert babynest köpt? Ha ba i min svenska bf grupp blivit lite fundersam när dom talar om nå säkerhetsgrejjer med det(!?) fast typ alla ändå säger att d keikkers. :)

Svar: Hej, Härligt att vara preggo, Saknar det redan🙈
Säkerhetsgrej? Har aldrig hört...... här hard et funkat hur bra som hellst med babynest! Jag hade tur och hittade mitt begagnat, de kan ju även de kosta endel men lönar sig att kolla runt på webben eller önska att någon släkting syr upp!😍
Susanna Mäkelä

joije.wordpress.com

Det där new born settet är alldeles fenomenalt! Typ vår nr. 1 pryl 😂

Svar: Tjikade på en sådan men var för snål😅 nästa gång sen🙈😅
Susanna Mäkelä

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress