Susanna

De 3 onödigaste bebisprylarna.
Imorse åkte jag och tränade tillsammans med bebis, det var en tid sedan och pysen har växt sen dess. Inte lika smidig att ha å göra med längre, han är liksom i det stadiet nu att han vill så jäkla mycket men är ju totalt omförmögen att röra sig kontrollerat.......vilket ju kan leda till ett och annat frustrationsutbrott.
Som tur så var det många trevliga typer som gymmade idag, gick liksom spontant fram och gav min lillkille nappen mitt under mitt tyngsta set.
Mera sånt tack, det är ju aldrig fel att vara snäll💗
 
Hur många är det av mina läsare som är gravida eller just fått baby föresten?? Frågar enbart av nyfikenhet😍
Som gravid blir man ju ibland helt lost över vad man verkligen behöver till en nyfödd, nätet svämmar över med grejjs till den lilla och du kan köpa allt och lite till till bebisen i magen.
Bara för skojjs skull har jag gjort upp en lista på totalt onödiga saker att lägga pengar på enligt mig till ett spädbarn. Efter mina 5 graviditeter har jag blivit smidigare med vad som behöver inföskaffas och vad man klarar sig utan i den materiella världen och tänkte dela med mig av mina erfarenheter med er!
 
1. Skötbord.
Ja, jag börjar rätt radikalt, men faktum är att ett skötbord är det onödigaste som finns! Jag menar en hel möbel med skåp och hyllor bara för att byta en blöjja?
Faktum är att jag aldrig har ägt ett skötbord. Istället har jag bytt blöjja på tex tvättmaskinen, funkar hur bra som hellst, annars är ju sängen eller ett helt vanligt bord ett utmärkt alternativ. Själva underlägget kan du bra införskaffa, annars funkar även en handduk👌
 
2. Babygym.
Detta har jag ägt en gång i tiden men kom ganska snabbt fram till att det var, och är en rätt så onödig grej. för att inta tala om att babygymmet också tar en hel del utrymme på golvet och så allt damm och smuts det samlar på sig. Babyn nöjjer sig i ett babygym en så otroligt liten tid före det är dags att börja försöka ta sig frammåt och utforska andra saker. Ibland är det som att bebisar utvecklar något sorts sjätte sinne för att snabbt snappa upp vilka saker som är menat för dom och så tröttnar dom på dem nästan direkt.
Här kör vi med filt på golvet och leksak. Han nöjjer sig fint med att snurra runt och riva av sig strumporna stup i kvartten ( och hur faschinerande ett par fötter kan vara alltså?!😍)
 
3. Spelande mobil ovanför sängen.
Alltså vaaaaad är detta?? Sängen är till för att man ska sova. En plats där man varvar ner, finna lugn och sedan sover sött. Varför skall man vrida upp en grej som snurrar lyser och låter när det är dags å sova?
Någon som vill hjälpa mig förstå?
 
Dessa tre grejjer är något nästan alla förväntar sig att skall införskaffas när en bebis flyttar in i huset, men som i grund och botten är helt onödiga och som man klarar sig utan hur bra som hellst. Inte förenklar dom vardagen särskillt mycket heller.
Försök istället lära dig att byta blöjja där du befinner dig så har du enklare att hantera en megashaize-situation om du råkar vara på språng. Lek med din bebis på en filt på golvet, sjung visor och gör ansiktsuttryck och när det kommer till att försöka få in sovrutiner till den lilla, lär från början att i sängen sover man, inte leker.
 
Sen har vi några exempel som jag aldrig har prövat. Tänkte om någon utav er har erfarenheter av dem och ville dela med er?
Hur är det med tex,
 
1. Kolikgunga?
Dom som kostar från 80 euro och uppåt. Gungor som spelar fågelkvitter och gungar runt och fram och tillbaka i 3 olika hastigheter............ värt det? Funkar det?  Eller kan du lika gärna guppa på pilatesbollen och vissla som jag gjorde?
 
2. Andningslarm.
Alltså ett larm som går att sätta i madrassen (eller är det madrassen som är själva andingslarmet?) och som alarmerar om din baby inte dragit ett andetag på x-minut?
Personligen skulle detta totalt freak me out och skulle nog ha svårt för att koppla av.
Någon som testat?
 
 
 
Tillsisst en grej som jag köpte för första gången denna gången till busfröt mitt och blev väldigt positivt överraskad, nämligen ett "babynest".
Våran lillis har sovit i sitt babynest ända sedan vi kom hem från bb och jag har tyckt väldigt mycket om det! Gör ju sovandet så mycket enklare också om du vill åka iväg någonstanns när du bara kan ta nestet med dig. Du kan ha det i vagnen eller i din säng och gör det ju mycket säkrare att samsova om ni väljer det eftersom nestet har höga kanter runtom.
Detta rekommenderar jag varmt💗
Vi busar vidare i snöovädret😍 Hoppas någon kanske blev aningen säkrare i frågan om vad du bör och icke investera i till din bebis.
//Sanna