Susanna

Barnen med i hemsysslorna, bra eller inte?
Fattar bara inte vad problemet var inatt?! Eller visst, problemet kan uttalas som i hundar, en bebis och en man....men endå liksom?!
Lilleman sov väldigt ruckigt hela natten och gnällde typ en gång i halvtimmen. Så jag fick stiga upp för att ge honom nappen, som han sedan spottar ut nästan direkt och sedan gnäller han igen efter ett tag.😩
Vi har även sänkt spjälsängen då herrn börjat klättra, så jag måste resa mig upp varje gång han gnäller eller inte är nöjd.
Zeera (valpen) drömmer konstant! Hon springer marathon på öppna ängar, jagar fjärilar och möter läskiga typer, vilket i den riktiga världen (där jag inte sover) utspelar sig som ett jäkla rispande i golven, frustande och pipande och bökande.
Sedan hade vi mannen....som också säkert drömde om läskiga typer för han vaknade med ett jäkla ryck och tänkte trilla ur sängen!🤣
Vid dethär laget var klockan redan halv 6 och jag tänkte att det var lika bra att ge upp och stiga upp för att koka kaffe.
 
Det konstiga dock när jag inte sover, är att det faktiskt kan bringa stora saker med sig!
Jag blir alltid typ knäpp efter en sömnlös natt och bröjar möblera eller måla om. Idag tog jag tag i rejäl garderobs sortering som räckte hela dagen!
Istället för att man går på underlåga så slår det helt plötsligt helt över och man kan överstiger berg om man vill!
 
Även gymmet hann jag med idag också! Tredje passet för denhär veckan och det känns bra. Är allmänt väldigt nöjd över hur pass bra min veckoplanering har hållit och framför allt KÄNNTS denna vecka!
I min Bullet Journal har jag lagt upp, förutom barnens skolschema även ett personligt schema där jag antecknat när jag skall utföra vad.
Allt från hemsysslor, rådgivningstider till träning, egentid och gemensam tid med mannen. Jag har försökt räkna ut hur mycket tid diverse saker tar och hur många timmar  jag känner att jag vill lägga ner på något.
På dethär viset slipper jag "haka upp" mig på vissa enskillda saker och sedan bli frustrerad över att det tog för länge och jag kanske hamnar slopa något jag verkligen hade velat göra.
Alla sysslor har nu sin specifika tid och om jag inte blir klar med det då, så får det vänta tills imorgon helt enkelt.
Även barnen har en egen vit-tavla inne i barnrummet där allas hemsysslor är upplagda. På dethär viset undviker vi att någon känner att den gör mer än den andra eller få gå ut med soporna för offta😄.
Vad jag har märkt är att alla glatt gör sina sysslor numer, utan att ifrågasätta eller gnälla, som om det vore en självklarhet när allas syssla nu finns på tavlan. Det känns mera viktigt på nåt sätt.
Detta tycker jag att är väldigt roligt!
 
Hur ser det ut i eran familj? Är barnen delaktiga i hemsysslorna?
Vi råkade en gång ut för en lärare som antydde att hon kände att mina barn hamnar ta jättemycket ansvar, och även för de mindre syskonen.
Min personliga åsikt är ju att jag gärna ser mina barn ta ansvar!!
Genom att ta med barnen i vardagens alla utföranden såsom matlagning, diskplock,damma, gå ut med soporna så lär man ju dem samtidigt att (enligt mig iaf) bli ansvarfulla, skötsamma vuxna individer en dag?
Jag VILL ju att Leevi skall städa och laga mat hemma fasst han är gift och jobbar en dag liksom!
För att inte tala om att man ju medans man utför saker och ting tillsammans även pratar om dagens alla händelser och åtminnstone jag känner att jag står mina barn väldigt nära tack vare att vi gör så mycket tillsammans.
Har ni synpunkter på detta?
 
Jag skulle årminnstone aldrig kunna tolerera att mina barn enbart tar allt för givet och ödslar all sin tid på tv-spel och datorer utan att ha den minsta aning om hur maten hamnade på tallriken eller kläderna rena i skåpet😖😅
 
 
Denna lilla krabat har dock inte sina sysslor uppe på tavlan ennu😍 han är enbart mycket efterlängtad än sålänge!💖
 
Kram//Sanna
Anonym

Klart barnen ska hjälpa till hemma, enklaste sättet att lära sig ta ansvar

Svar: Håller fullständigt med!👍
Susanna

niina

Hej. Har sjläv inte några barn. men visst är det viktigt att de skall hjälp till hemma.
Grattis till nykommlinigen.
kramiis från Niina.

Svar: Tack snälla!😍
Susanna

J

Bra skrivet Sanna, barn måste uppfostras till rätt tänk så kommer det automatiskt som vuxna. Dina barn kommer bli/verkar vara fina individer <3

Svar: Oj men Tack fina kära du! 😭❤️
Så snällt sagt!❤️😍
Susanna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress